Lena Wiksten: Paremman Suomen puolesta - För ett bättre Finland Näkemyksiä ja kokemuksia elämästä ja siihen liittyvistä seikoista

IPU ei solmi vaaliliittoja Satakunnassa

Itsenäisyyspuolueen Satakunnan piiri asetti perjantaina eduskuntavaaliehdokkaakseen filosofian maisteri, eläkeläinen Marjatta Herralan Eurajoelta. Aiemmin asetetut ehdokkaat ovat elokuvaleikkaaja Petteri Evilampi Porista, kaivinkoneenkuljettaja Timo Mikkonen Pomarkusta, valtiotieteen maisteri, kielikouluttaja Lena Wiksten Porista ja muusikko Kalle Virtanen Raumalta.

Samalla päätettiin , ettei vaaliliittoja tulla solmimaan joidenkin puolueiden piiriorganisaatioilta tulleista ehdotuksista huolimatta, vaikkakaan täyttä omaa listaa ei saatane kokoon. IPU:n Satakunnan piiri lähtee siitä, että äänestäjällä tulee olla kuluttajansuoja, jonka perusteella hän varmuudella tietää, minkälaisen politiikan hyväksi hän äänensä antaa. Itsenäisyyspuolueen Satakunnan piirin kannanoton mukaan ihmisten mielikuvissa ”teknistä vaaliliittoa” ei ole olemassakaan, erityisesti silloin, kun kyseessä on suurelle yleisölle toistaiseksi melko tuntematon eduskuntaan vasta pyrkimässä oleva puolue, vaan mahdollinen vaaliliittokumppani omalta osaltaan helposti leimaa puoluetta.

Itsenäisyyspuolueella on joitakin ehdottomia periaatteita, joihin jokainen ehdokas sitoutuu. Eduskuntavaaliehdokkaamme on sitouduttava kannattamaan Suomen eroa EU:sta, vastustettava Nato-jäsenyyttä ja muita sotilasliittoja sekä kannatettava kansanvallan lisäämistä. Ehdokkaan on myös sitouduttava periaatteeseen, jonka mukaan jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat