Lena Wiksten: Paremman Suomen puolesta - För ett bättre Finland Näkemyksiä ja kokemuksia elämästä ja siihen liittyvistä seikoista

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä ja muita vaalinalusmietteitä

Eipä enää paljon jaksa ihmetyttää Satakunnan Kansan ja Yle Satakunnan sortopolitiikka, jolla eduskunnan ulkopuolella toistaiseksi olevat puolueet haluttiin rajata maakuntakiertueen ulkopuolelle. Kehtaavat vielä mainostaa että ”Kaikki on kutsuttu”. Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden osalta se tarkoittaa sitä, että olemme tervetulleita, kuten muukin yleisö, kommentoimaan eduskuntapuolueiden edustajien mietteitä, mutta paneeliin meillä ei ole asiaa.

Nyt voimme tietysti kysyä, johtuuko asiantila järjestäjien mielikuvituksen puutteesta, järjen köyhyydestä vai puhtaasta halusta taata pysähtyneisyyden tila Suomen poliittisella kartalla. Jokaiselle oletukselle löytyy perusteita, joten ehkä kyse on näiden yhdistelmästä.

On aivan totta, että kunnon keskustelua on vaikea saada aikaan, kun panelisteja on pitkälti toista kymmentä. Mutta eipä se osallistujien vähäisempi määräkään näytä keskustelun tasoa mitenkään takaavan. Kun tilaisuuksia järjestetään useilla paikkakunnilla, niin eikö olisi mahdollista arpoa osallistujia, niin, että jokainen ryhmä pääsisi esille edes jossakin? - Ilmeisesti ei. Minusta ainakin tuntusi mielekkäämmältä seurata keskustelua, jossa on mukana aidosti erilaisia vaihtoehtoja, todellisia haastajia, sillä ei kai kukaan tosissaan pidä Kepua tai perussuomalaisia haastajana tai uutena vaihtoehtona? - Toivottavasti ainakaan ei, sillä siinä tapauksessa voimme unohtaa maamme muutoksen, tulevaisuuden ja nousun.

Keskiviikkona postin mukana tuli ilmaisjakelulehti Satakunnan viikko. Sitä selatessa silmät osuivat etsimättä juttuun, jossa kerrottiin Radio Porin ja Satakunnan viikon viikolla pidetystä, yhteisestä vaalipaneelista. Ja eikös vain tuohonkin paneeliin ollut kutsuttu pelkästään vanhat eduskuntapuolueet – siitä huolimatta, että ohjelma-aikaa ja palstatilaa riittäisi mielin määrin toimitukselliselle materiaalille. Ei voi kuin todeta, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Toisaalta, kaikki mainitut tahot ovat valtaapitävien mainoseuroista riippuvaisia, Yleä luukunottamatta, sillä sen rahoitukseen me kaikki osallistumme yhtä lailla. Noita muita tahoja eduskunnan ulkopuolisilla puolueilla ei ole mahdollisuutta rahoittaa kuten eduskuntapuolueilla, jotka ovat itse omilla päätöksillään myöntäneet itselleen puoluetukea. Kaikilla tavoin ja joka suunnalta pyritään siis pitämään huolta siitä, ettei yhteiskunnallisia muutoksia pääse tapahtumaan.

Huomenna näemme, onko IPU onnistunut pääsemään esille kaikesta median estelystä ja epädemokraattisesta vaalirahoitusjärjestelmästä huolimatta.

Puoluetukipuolueet Kokomus ja SDP kanavoivat myös rahojamme ulkomaille vaalimateriaalihankintoja tehdessään. Isänmaallinen, mutta köyhä Itsenäisyyspuolue teki omat hankintansa, omilla rahoillaan kotimaasta, vaikka muualta olisi saanut paljon halvemmalla.

Palatessani eilen oppitunneiltani Eurajoelta tein kotiseutukierroksen Irjanteen, Kuivalahden, Lemlahden ym kautta. Jotkut ehdokkaamme ovat kiertäneet Pohjois-Satakuntaa, toiset Rauman seutua. Kukaan ei tiedä, miten kenetkin näillä kierroksilla tavoittaa ja onko sellaista tapaa olemassakaan, jolla tavoittaisi ne kansalaiset, jotka ovat ihan syystä kaikkein tyytymättömimpiä olemassa olevaan. Kaikille eduskuntaan pyrkiville ryhmille tarkoitettu vaalirahoitus voisi kuitenkin helpottaa vaihtoehdon löytämistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Ajatelkaas ! Valtaa pitävät puolueet eivät uskalla kohdata pienpuolueita. Miksi ? Siksi kun pelkäävät höpinöidensä paljastuvan ja etteivät osaa vastata IPUn esittämiin argumentteihin siitä,että miksi me vielä roikumme EU:ssa ja Eurossa !

Käyttäjän lenawiksten kuva
Lena Wiksten

Juuri näin Tauno. Nuo tahot pelkäävät aivan aiheesta, mitä siitä seuraa kun kansan silmät avautuvat ja tietomäärä lisääntyy, kun huomataan, että koko järjestelmä on suuri kupla, joka sopivasti puhaltaen särkyy.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

LW: "Kehtaavat vielä mainostaa että ”Kaikki on kutsuttu”."

Se on sitä uuskieltä, joka tarkoittaa ilmiasuun nähden päinvastaista. Itsenäisyyspuoluetta ei sillä kuitenkaan pysäytetä, vaikka hidastaan voidaankin (yrittää). Kun aika on kypsä, kansanliikettä, jota IPU on puoluetta enemmän, ei pysäytä kukaan eikä mikään: se etenee ruohonjuuresta omalla painollaan nopeasti kautta koko yhteiskunnan. Me olemme se tarpeellinen ydinjoukko, jonka ympärille kaikki tuo on parhaillaan rakentumassa. Tapasin tänään vaalimökillä porilaisen pariskunnan, jotka sanoivat puheeni olevan niin vakuuttava, että he uskovat. Kehotin tulemaan mukaan ja ottamaan yhteyttä Lena Wiksteniin, jonka nimen yhdistävät hyvään ja aktiiviseen toimintaan. Kenties he ovat piankin mukana IPU:ssa Porissa.

LW: "Mitä isot edellä, sitä pienet perässä..."

Vaalimökillä olen tullut ajatelleeksi, että Juho Kusti Paasikiveä ei kunnioiteta eikä hän välttämättä pääsisi siihen puolueeseen, jossa vaikutti. IPU:ssa Paasikivi on arvossaan.

Pohjoismaista hyvinvointivaltiota ei (ainakaan käytännössä) kannateta siellä, missä se oli aiemmin miltei tavaramerkki. IPU:ssa pohjoismainen hyvinvointivaltio on arvossaan.

Alkiolaisuus on unohduksissa puolueessa, josta se yleensä tunnetaan. IPU:ssa alkiolaisuus on arvossaan.

Näkyä voidaan suuresti ja halvalla. Bono (59) teki meille pohjat ja lasertulostimella tarrat kiinnittää autoon ja suurennettuna miltei mihin vain. Näitä liikkuu sadoittain Pirkanmaalla autoissa. Kuta enemmän auto on liikenteessä ja julkisella paikalla parkissa, sitä enemmän näymme.

Erkki (74) ja Jouni (75) saivat Erkin ideana ja toteutuksena youtubeen taitavan videon (1.52 pituus), jossa taustalla soi The Connellsien '74 '75. Ei tarvita Bob Helsinkiä ja suuria rahoja, vain aikaa, vaivaa ja henkistä pääomaa, jota IPU:ssa on enemmän koko kurjistajien (= ne joilla on leikkauslistat) puolueessa yhteensä. Ks.

https://www.youtube.com/watch?v=eKtcetnys1U

Käyttäjän lenawiksten kuva
Lena Wiksten

Erinomaisen osuvia havaintoja Jouni. Mehän viemme eteenpäin ja kehitämme ihan omien juttujemme lisäksi sitä hyvää, mitä muut joskus ovat edustaneet, mutta jonka ne itse ovat ajat sitten hylänneet antaakseen kansainväliselle ja ylikansalliselle suurpääomalle tilaa jyllätä vapaasti, kansan hyvinvoinnista välittämättä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Minä näköjään tulin Sinun perässäsi samalla sekunnilla. Tuli minulta näitä US-kirjoituksia kaksin kappalein samana päivänä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Vielä tuosta Paasikivestä,kun jotkut pitää hänen ajatteluaan jo aikansa eläneenä ja joka ei sovi tähän aikaan.
Kun vasaralla löi polveen 50-luvulla,niin saman se aiheuttaa tänäkin päivänä !

Käyttäjän lenawiksten kuva
Lena Wiksten

Tuosta Ylestä vielä. Pienpuoluepäivän, 14.4, Yle Vegan Aktuellt-lähtyksessä, jossa esitetään otteita eduskunnan ulkopuolisten puolueiden edustajien haastattelusta, viitataan Yle:n vaalikoneen perusteella tehtyyn nelikenttäanalyysiin ehdokkaan löytämiseksi. No, tuossa vaalianalyysissähän me emme ole ollenkaan mukana. Sitä on siis turvallista suositella.

Nelikenttäanalyysi on tehty myös Hesarin vaalikoneeseen pohjautuen. Analyysi lienee yksityishenkilön tekemä. Siihen mahtuvat kaikki, jotka ovat tiettyyn päivämäärään mennessä vaalikoneeseen vastanneet.

http://kirkas.info/artikkeli/tilastollinen-poliiti...

Toimituksen poiminnat