Lena Wiksten: Paremman Suomen puolesta - För ett bättre Finland Näkemyksiä ja kokemuksia elämästä ja siihen liittyvistä seikoista

Tiedätkö, mitä äänestät?

Tuore kansanedustaja Laura Huhtasaari kirjoittaa torstain (21.5) Satakunnan Kansassa: ” Perussuomalaiset eivät ole ajamassa tällä hetkellä Suomen eroa EU:sta tai eurosta”. Hyvä, että asia ulee selkeästi esille, vaikkakin jälkijättöisesti.

Eduskuntavaalien alla ihmisten kanssa kaupungilla keskustellessani kävi ilmi, että monet ps:n äänestäjät olivat siinä uskossa, että perussuomalaisia äänestämällä otetaan kantaa rahaliitosta eroamisen puolesta. Monet, joskin harvemmat, jopa edelleen uskoivat vakaasti perussuomalaisten ajavan Suomen eroa Euroopan unionista. Ei auttanut, vaikka selitti, ettei näin suinkaan ole. ”Kyllä se siellä taustalla on, vaikkei olekaan ykkösteema” muistan eräänkin äänestäjän kommentoineen.

Ymmärrän että kaikki äänet kelpaavat, mutta mielestäni on todella surullista, kun ihmiset luulevat äänensä menevän jonkin vallan muun politiikan hyväksi kuin mihin se todellisuudessa menee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat